Vnitřní svět vítězů – Čím se nejlepší liší od průměrných

Život je příliš krátký na to, abyste četli špatné knihy.

Vnitřní svět vítězů – Čím se nejlepší liší od průměrných

Co skutečně rozhoduje o vítězích mezi špičkami ve svých oborech? Jak se připravovat, abyste dosahovali co nejlepších výsledků? Jak se nevzdávat a směřovat stále k cíli, i když se zrovna nedaří? Jakými způsoby a technikami můžete svůj výkon nejvíce ovlivnit? Právě těmito otázkami se zabývá kniha mentálního kouče a sportovního psycholog Mariana Jelínka.

Aby člověk uspěl v jakékoli oblasti, musí mít v rovnováze všechny složky vnitřního světa: talent, vůli, dovednosti a lásku k tomu, co dělá. A musí také umět tento „hnací motor“ neustále krmit, pohánět a zvyšovat jeho výkon. To mají a dokážou jen ti nejlepší!
Lidé na špičce, ať už ve sportu, v byznysu nebo v jakémkoli jiném oboru, bývají všichni na stejné „technické“ úrovni, každý z nich „to své“ dokonale ovládá. Co tedy rozhoduje o tom, kdo mezi nejlepšími nakonec zvítězí? Je to právě kvalita a nastavení vnitřního světa člověka. Silná vůle nepovolit, i když se nedaří. Umění naučit se správně využívat své vnitřní dvojče, svou „temnou stránku“, vnitřního kritika.
O tom všem je právě tato kniha. Uznávaný mentální kouč a sportovní psycholog se dělí o své dlouholeté zkušenosti a doplňuje je příběhy světových i českých vítězů.-

Autor: Marian Jelínek
Žánr: Osobní rozvoj
Rok vydání: 2019
Nakladatelství: Grada
Počet stran: 208
ISBN: 978-80-271-0826-8

Marian Jelínek

Hokejový trenér, kouč, manažer a autor řady knih. Již téměř 30 let se zabývá sportovní psychologií a mentálním koučinkem. Mezi největší trenérské hokejové úspěchy řadí zlato z MS 2005, dvakrát titul s HC Sparta Praha a Prezidentův pohár s HC Plzeň. Individuálně spolupracuje s manažery a vrcholovými sportovci. Své mnohaleté zkušenosti využívá při přednáškách nejen asociacím a klubům napříč všemi sporty, ale také firmám z různých oborů. Je garantem oboru Psychologie pro manažery na Newton College. Je spoluautorem projektu SportMentor, kde má aktuálně online kurz o motivaci.